Η Ναόμι Κάμπελ με φόντο τη θάλασσα έδειξε την πραγματική της εικόνα στο φακό.

H Ναόμι Κάμπελ, είναι η επονομαζόμενη ως «μαύρη γαζέλα», είναι ένα από τα πιο διάσημα supermodel που δείχνει να νικάει τον χρόνο, και φωτογραφίζεται χωρίς κόμπλεξ για τα 51 της χρόνια για το περιοδικό «iD».

Με μονοκίνι και φόντο τη θάλασσα, ξυπόλυτη σε ασπρόμαυρες λήψεις του φωτογράφου Luis Alberto Rodriguez, παίζει με τον φακό και μας χαρίζει μοναδικές λήψεις. Το αφιέρωμα του «iD» έχει τίτλο «Η ουτοπία μέσα στη Δυστοπία».

Σε δύο μήνες από σήμερα στις 22 Μαΐου η Ναόμι Κάμπελ γίνεται 51 ετών και κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει καθώς το κορμί της παραμένει αψεγάδιαστο. Το μοντέλο κατέκτησε τον κόσμο της μόδας στη δεκαετία του 90, κερδίζοντας επάξια μια θέση ανάμεσα στα ένδοξα supermodels που μεσουράνησαν όπως οι Σίντι Κρόφορντ, Κλόντια Σίφερ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Λίντα Εβαντζελίστα και Ελένα Κρίστενσεν.

Ηταν όλες τους superstars της εποχής, όχι απλά μοντέλα.

Η Ναόμι Κάμπελ από πολύ νωρίς κατάφερε να ξεχωρίζει και να πρωταγωνιστεί σε κάθε catwalk και καμπάνια μόδας που εμφανιζόταν, «κλέβοντας» τη δόξα και τη λάμψη των ρούχων που κάλυπταν το σώμα της.

Ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο που εμφανίστηκε ποτέ στο εξώφυλλο της γαλλικής «Vogue» το 1988, όταν ο Yves Saint Laurent απείλησε θα αποσύρει τις διαφημίσεις του, αν συνεχίσει να μη βάζει μαύρα μοντέλα στο εξώφυλλό του.

Η Ναόμι Κάμπελ είναι, επίσης, γνωστή και για την ακτιβιστική της δράση. Το 2013 ίδρυσε μαζί με τις Ιμάν και Μπέθαν Χάρντινσον, το γκρουπ «Diversity Coalition», που ασχολείται με θέματα ρατσισμού και ιδίως τις φυλετικές διακρίσεις που παρατηρούνται στον χώρο της μόδας.

Είναι ιδρύτρια της ΜΚΟ «Fashion for Relief», η οποία έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για την οικονομική υποστήριξη θυμάτων φυσικών καταστροφών.

Ξεκίνησε την ακτιβιστική δράση της με τον Νέλσον Μαντέλα το 1993, τον οποίο θεωρεί είδωλο της. Ο Μαντέλα μάλιστα τη χαρακτήρισε «επίτιμη εγγονή» του.

Πηγή: parapolitika.gr