Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα
, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι κανένας δεν έχει τρομοκρατηθεί από οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη. Τώρα ο βουλευτής προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λέγοντας οτι δε θα μπορούσε να προσβάλει νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων.

«Με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τις δράσεις αυτών των οργανώσεων, όπως της 17 Νοέμβρη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Σε όλη μου την ζωή και την πολιτική μου διαδρομή οι απόψεις και οι δράσεις μου είναι σε σταθερή αντίθεση με την τρομοκρατία. Δε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο σαν αυτά που μου προσάπτει η ΝΔ. Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και να αναλάβω την ευθύνη μου γιατί ο λόγος μου άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Όταν είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη. Ότι δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και η πολιτεία. Ζητώ από όλους να σεβαστούν όχι μια εκ των υστέρων αναδίπλωση, αλλά το πραγματικό νόημα όπως προκύπτει από όλη μου τη ζωή. Δε θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων, θυμάτων της 17Ν. Εξήγησα στη συνέντευξή μου ότι θεωρώ απολύτως κατανοητή την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό, μιας και τα περισσότερα θύματα ανήκαν στη δεξιά παράταξη, αλλά δεν νοείται το κράτος να συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο», είπε ο κ. Δρίτσας.

«Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μπορούσε να τηρήσει το δικό της νόμο και να κρατήσει χαμηλά την όλη υπόθεση. Είπα ότι οι δηλώσεις της δεξιάς παράταξης ρέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας εναντίον των αντιπάλων της. Ένα κράτος δικαίου δε φοβάται τους τρομοκράτες. Σας βεβαιώνω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος τα δικαιώματα, και των κρατουμένων, τα υπερασπίζεται, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί. Δεν συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα. Η ΝΔ γεννά ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναμένεται «μάχη» με Άδωνι στην Βουλή για τις προκλητικές αναφορές

Στον απόηχο των δηλώσεων Δρίτσα που έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου Δημοσίων Συμβάσεων αφού έρχεται στη Βουλή, την επομένη των «ανατριχιαστικών» δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Θοδωρή Δρίτσα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την διαγραφή Δρίτσα

Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κόμματων, αλλά και των βουλευτών να παρέμβουν και να τοποθετηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις Δρίτσα. Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπως διαφάνηκε άλλωστε και από την χθεσινή πολιτική παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει και να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Δρίτσα για τις απαράδεκτες δηλώσεις του για την τρομοκρατική οργάνωση της «17Ν». Στις πρωτοφανείς δηλώσεις Δρίτσα, αναμένεται να πάρουν θέση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μπακογιάννης: «Δολοφονεί» για δεύτερη φορά τα θύματα της 17Ν

Σημειώνεται ότι χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, γιος του δολοφονημένου από τη 17Ν, Παύλου Μπακογιάννη, μιλώντας στο Action24 δήλωσε οργισμένος πως «ο κ. Δρίτσας ως αυτόκλητος εισαγγελέας, δικαστής ”δολοφονεί” για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη και θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του».