Πρόκειται για το «Pantsir-S1», ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς, που μπορεί να εντοπίσει εναέριους στόχους σε απόσταση 20 χιλιομέτρων

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Μόσχα υπό τον φόβο ότι η κυβέρνηση του Κιέβου μπορεί να προβεί σε επιθέσεις με drones κάνοντας πραγματικότητα τις απειλές της, σχολιάζει η «Βild».

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού, αποφάσισε να προστατέψει την ρωσική πρωτεύουσα τοποθετώντας στην ταράτσα του κτιρίου ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

puravliko_sustima

Στην ταράτσα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υπάρχει ένα σύστημα αεράμυνας, βάρους 35 τόνων, με κόστος που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα. Πρόκειται για το «Pantsir-S1», ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς, που μπορεί να εντοπίσει εναέριους στόχους σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

mosxa

 Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, στο Twitter έχει ανέβει σχετικό βίντεο που δείχνει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας να τοποθετείται στην ταράτσα του υπουργείου Άμυνας με την βοήθεια ενός γερανού.

To σύστημα αυτό βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Κρεμλίνο, επισημαίνει η εφημερίδα «Bild».

Πηγή: parapolitika.gr