Θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές

Σε ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού στη γενική εκπαίδευση προχωρά η κυβέρνηση με την ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών 11.7000 εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδεδυτικοί έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

«Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό και οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας», τόνισε στο μήνυμά του π πρωθυπουργός. 

Κεραμέως: Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση, ενώ επεσήμανε ότι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. 

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση της χώρας μας και το σχολείο μας ειδικότερα. Κάνουμε πράξη μία από τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας, πηγαίνοντας και ένα βήμα πιο πέρα.

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος, θα γίνουν όλοι τώρα το καλοκαίρι, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος.

Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη»