Απαραίτητη η απόφαση για το Πάσχα –

“Απαραίτητη” χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
την απόφαση να μην επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα, σημειώνοντας ότι με αυτό το μέτρο προστατεύονται οι περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι “είμαστε στο τέλος της περιπέτειας” με την πανδημία.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ελεγχόμενο -όπως το χαρακτήρισε- άνοιγμα μετά το Πάσχα, τονίζοντας πως πέρα από τα εμβόλια, σύμμαχος είναι και ο καιρός.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, είπε ότι είναι λάθος να βλέπει κανείς μόνο τα στατικά νούμερα, αλλά πρέπει να βλέπει και την τάση. Όπως είπε, μειώνεται ο δείκτης θετικότητας.

 “Κάθε εβδομάδα χτίζουμε τείχος ανοσίας. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Το άνοιγμα το οποίο κάνουμε είναι ελεγχόμενο και οργανωμένο. Όταν οι πολίτες γνωρίζουν τι θα συμβεί είναι λιγότεροι επιρρεπείς σε παραβατικές συμπεριφορές” και τόνισε ότι προτιμά “κάποιος να βγει έξω να φάει σε εξωτερικό χώρο με όλα τα μέτρα ασφάλειας, παρά να βρεθεί σε ένα σπίτι που κανείς δεν θα τον επιτηρεί. Η κοινωνία και οι πολίτες συμμορφώνονται όταν μπορούμε να τους περιγράψουμε με όση ασφάλεια μπορεί να γίνει τι θα συμβεί αύριο και μεθαύριο”, τόνισε ο πρωθυπουργός.