Ηχηρό μήνυμα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπόλοιπους ηγέτες της MED7 
έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Άγκυρα ζητώντας να σταματήσει άμεσα τις παράνομες ερευνητικές και ναυτικές δραστηριότητές της.  Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, κατά την τοποθέτησή του, ότι τα συμπεράσματα της Συνόδου, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν, δείχνουν στην Τουρκία τον δρόμο. «Θα πρέπει να σταματήσει μονομερείς ενέργειες και να δώσει πειστικά δείγματα ότι σέβεται απαρέγκλιτα και όχι κατά περίπτωση τους διεθνείς κανόνες. Η Μεσόγειος είναι ένας ζωτικός χώρος για την ευρωπαϊκή ασφάλεια συνολικά. Πρόκειται για τη δική μας, την ευρωπαϊκή, θάλασσα. Θα αποτρέψουμε την απόπειρα της Τουρκίας να διχάσει την Ευρώπη». Από εκεί και πέρα, σημείωσε ότι «εδώ διακυβεύονται στρατηγικά συμφέρονται για την ίδια την Ευρώπη. Η Τουρκία έχει χρόνο να κάνει πίσω και να απέχει από ναυτικές και ερευνητικές δραστηριότητες και να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με την Ελλάδα, από το οποίο αποχώρησε το 2016».

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας ηγέτης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Μόρια όπου, όπως ανέφερε, η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει ήδη το πρόβλημα από τις αναταραχές που ξέσπασαν όταν ένας αριθμός μεταναστών αντέδρασαν στα μέτρα για τον κοροναϊό. O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα για τη διαχείριση του προσφυγικού για το οποίο τα κράτη του ευρωπαϊκού νότου έχουν λάβει ανισοβαρώς τα βάρη της διαχείρισής του.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενώ εξήρε την κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι στον κοροναϊό, την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και άλλα πολυμερή ζητήματα που επηρεάζουν το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και της προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. «Ποτέ η σύμπνοιά μας δεν ήταν τόσο ισχυρή. Είμαι σίγουρος ότι, όταν του χρόνου θα φιλοξενήσουμε τη Σύνοδο στην πατρίδα μου, την Κρήτη, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο αισιόδοξα».

Τέλος, ευχαρίστησε τους συνομιλητές του και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της MED-7 αλλά και την ικανοποίησή του για τη σαφή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από όλες τις πλευρές.