«Αποφάσισα ότι δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για το «Νέο σχολείο».

«Δεν θα ήταν η λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών»

Ξεκιώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός επισήμανε από το βήμα της Βουλής: «Αποφάσισα ότι δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών».

«Αν το 70% έχει εμβολιαστεί υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τα κόμματα να στείλουμε από κοινού μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουν πως πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολιαστους εκπαιδευτικούς μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στην νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση τονίζοντας ότι «πριν από περίπου 25 μήνες η κυβέρνηση κατέθετε το 2ο νομοσχέδιο για το ζήτημα της δημοσίας παιδείας έκτοτε μεσολάβησαν δεκάδες παρεμβάσεις τέτοιας έκτασης σε όλη την εκπαιδευτική κλίμακα για να αλλάξει όψη η δημοσιά εκπαίδευση».

«Μέσα στην πανδημία η χωρά έκανε το μεγάλο άλμα της διδασκαλίας από απόσταση»

«Να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς μας που κράτησαν ζωντανή την εκπαίδευση για να μην αποξενωθούν τα παιδιά από το σχολείο όσο αυτό ήταν δυνατόν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Πρώτο μας μέλημα να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο με ασφάλεια»

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβριος το πρώτο μέλημα είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, καθώς για δύο χρονιές η εκπαίδευση λειτούργησε με περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

«Όλοι ξέρουμε ότι η τηλεκπαιδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πυρήνα της διδασκαλίας στη τάξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Το 4ο κύμα αφορά πρώτα και απ΄ όλα τους ανεμβολιαστους συμπολίτες μας»

«Θα καταστεί δύσκολο να προχωράμε σε αναπληρώσεις εκπαιδευτικών εάν αρρωστήσει μαζικά ένας μεγάλος αριθμός», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει το βήμα να πείσουν τους συνάδελφους τους να το κάνουν.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί που θα επιλέξουν να μην εμβολιαστούν θα υποστούν μια προσθετή ταλαιπωρία, όπως συχνά εργαστηριακά τεστ για μπορούν να προσέλθουν στην τάξη.

Ανοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 12 – 15

Από Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12 με 15 ετών, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια προσωπική απόφαση που θα συζητήσει η κάθε οικογένεια με τους γιατρούς». «Αν εγώ είχα παιδί σε αυτήν την ηλικία δεν θα είχα καμία αντίρρησή να το εμβολιάσω», επισήμανε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις για τους εφήβους. «Αυτή είναι όπως μας υποδεικνύουν οι ειδικοί πως και τα παιδιά από 12 και πάνω να εμβολιαστούν να πάρουν την απόφαση και κάνουν αυτό το βήμα», δήλωσε επιπρόσθετα.