Τι συζήτησαν οι δύο πρωθυπουργοί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα
, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την σχετική κυβερνητική ενημέρωση, επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

21-06-14_0010__DPC1501

Ο κ. Ράμα ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία.

21-06-14_0007__DPC1416

Τέλος ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.