Για τα όσα συνέβησαν στον Έβρο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο star, εξαπολύοντας πυρά κατά της αντιπολίτευσης για την κριτική που έκανε, ενώ όπως ξεκαθάρισε «δεν μπήκαν ποτέ Τούρκοι στο ελληνικό έδαφος».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτσάκης  διαβεβαίωσε πως δεν μπήκαν τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος: «Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα που να είναι αξιοσημείωτο που να χρίζει τέτοιας συζήτησης. Η αντιπολίτευση υιοθέτησε μια ακροδεξιά ρητορική. Τα σύνορά μας είναι ακριβώς καθορισμένα με τη συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του 1926. Υπάρχουν τμήματα ανατολικά του Έβρου που είναι ελληνικά εδάφη και δυτικά του Έβρου που είναι τουρκικά εδάφη.

Αυτά τα ζητήματα λυνόντουσαν σε τεχνικό επίπεδο. Δεν μπήκαν τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη. Υπάρχει μια νευρικότητα της Τουρκίας γιατί προχωρούμε σε ενίσχυση του φράκτη και επέκτασή του. Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ΝΟΤΑΜ. Φτιάχνουμε τον φράκτη κατά μήκος των συνόρων. Υπάρχουν διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Είμαστε πολύ σίγουροι για το δίκαιό μας. Δεν θα έπρεπε να είναι θέμα για το εάν και πώς ο έλληνας πρωθυπουργός θα μιλάει με τον τούρκο πρόεδρο».

 «Έγινε το διάβημα διαμαρτυρίας γιατί βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή. Και το κάναμε το διάβημα για να μη δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή. Η υπόθεση ξεκίνησε από ψευδές δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας», συνέχισε.