Σε εξέλιξη βρίσκεται στην ολομέλεια της Βουλής σε κλίμα σύγκρουσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευσης η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Στο βήμα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την βεβήλωση σημείων του κέντρου της Αθήνας μεταξύ των οποίων και του μνημείου της Μαρφίν ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέοντας το θέμα με τις διαδηλώσεις και το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

«Τα λόγια περιττεύουν. Κάποιοι λίγοι μισούν την πολιτεία και τους ίδιους τους συμπολίτες τους. […] Μισούν την ίδια την κοινωνία και περιφρονούν τους κανόνες που διέπουν την οργάνωσή της.

Η πρακτική της τυφλής βίας και της άκριτης έχθρας λέγεται φασισμός. Τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται στο όνομα του δικαιώματος στη διαδήλωση» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «το νομοσχέδιο έρχεται να θωρακίσει από την κρατική αυθαιρεσία και από την απειλή και το σφετερισμό του δικαιώματος αυτού από τους εχθρούς της ομαλότητας».

«Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα προστατευμένο. Το κατοχυρώνουν τα Συντάγματά μας από το 1864» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.