«Το νομοσχέδιο εισάγει το πρόγραμμα ”Νταντάδες της Γειτονιάς”, μια προεκλογική μας δέσμευση για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων», σημείωσε ο πρωθυπουργός

Τα σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Προστασία παρουσιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εισάγεται μεταξύ άλλων το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς, που αποτελεί και μια από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προκειμένου να στηριχθούν οι εργαζόμενοι γονείς».

«Προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας μας, μεγαλύτερη υποστήριξη σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, περισσότερα εφόδια: αυτοί είναι οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας που ψηφίστηκε χθες», έγραψε, συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός.

 «Οι στόχοι του είναι πολυεπίπεδοι: πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης. Η προώθηση της αναδοχής και η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που βρίσκονται σε δομές. Η παροχή εφοδίων στα άτομα με αναπηρία με σκοπό την ανεξάρτητη διαβίωσή τους. Η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής. Και τέλος, εισάγει το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς’, μια προεκλογική μας δέσμευση για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων», προσέθεσε.