Την έντονη ανησυχία της Ευρώπης για την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο, ενώ έκανε σχετική αναφορά στα κρούσματα της Αττικής, τονίζοντας ότι θα αξιολογηθούν τις επόμενες ημέρες τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Την ίδια στιγμή τόνισε χαρακτηριστικά ότι η αυτοπροστασία θα πρέπει να γίνει συνείδηση για όλους σημειώνοντας ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα, όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει παράταση των μέτρων στην Αττική, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται την ερχόμενη Δευτέρα να ανακοινωθεί το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας σε όλους της χώρους, ανοιχτούς και εσωτερικούς.

 Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σχετικά με τον κοροναϊό: «Υπάρχει μεγάλη ευρωπαϊκή ανησυχία για το πρόβλημα που είναι παγκόσμιο», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη νέα έξαρση της πανδημίας με τον κοροναϊό. Επεσήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι υπάρχει παραπάνω ανησυχία από το γεγονός ότι έρχεται το φθινόπωρο, ακολουθεί ο χειμώνας και κατ’ επέκταση δεν θα μπορούμε να είμαστε τόσο έξω όσο είμαστε το καλοκαίρι.

 Επεσήμανε ότι το γεγονός πως άλλες χώρες καταγράφουν χειρότερη εικόνα δεν σημαίνει ότι εμείς στην Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχούμε, με ξεχωριστή αναφορά στην έξαρση στην Αττική.

 «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αξιολογήσουμε πλήρως τα μέτρα που έχουμε πάρει», επισήμανε και αναγνώρισε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μία πραγματικότητα με την οποία ο κόσμος είναι κουρασμένος. «Υποχρεωτικά μάσκα εκεί που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις», επανέλαβε.

 Τόνισε επίσης ότι ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψη η δυσαρέσκεια για τα μέσα μεταφοράς. «Παντού σε όλο τον κόσμο τις ώρες αιχμής στα μέσα μεταφοράς δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις». Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη και επανέλαβε πως υπάρχει σταθερά θέμα ατομικής αλλά και επαγγελματικής ευθύνης, με έμφαση την προστασία των ευπαθών ομάδων.