«Σφραγίστηκε η θέση τους στο πολιτικό περιθώριο», επισήμανε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη διακομματική στήριξη που έλαβε τροπολογία στη Βουλή, βάσει της οποίας αποκλείεται κάθε απόπειρα των καταδικασμένων για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κατέλθουν σε ηγετική θέση κόμματος στις επόμενες εκλογές
, έστειλε μέσω ανάρτησής του στο facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωμότητα της βίας και ωριμότητα της δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή».

«Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 

«Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας.

»Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή.

»Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών».