Τι είπε για τον εμβολιασμό στις δομές φιλοξενίας

«Η Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας θωρακίζει την άμυνα της χώρας μας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Τουρκία «δεν έχει λόγο να αντιδράσει στο μεταναστευτικό».

Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί την Άγκυρα όπου θα συζητηθεί το μεταναστευτικό. Επιπλέον, ανέφερε πως οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90% σε σχέση με το 2019.

«Έφυγαν 9.000»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι  «το 2021 μπήκαν στη χώρα 6.000 άνθρωποι και έχουν φύγει 9.000, άρα είναι θετικό το ισοζύγιο αναχωρήσεων σε σχέση με τις αφίξεις».

Για το νέο σύμφωνο είπε ότι θα πρέπει να προβλέπει ενισχυμένη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, κάτι που σημαίνει πως τα κράτη-μέλη θα δέχονται μετεγκαταστάσεις.

«Έχουν κλείσει τρύπες»

Ο κ. Μηταράκης σχολίασε και την σύλληψη μέλους του ISIS. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «με το νέο νόμο για τις απελάσεις έχουν κλείσει τρύπες» και σημείωσε πως με το ελεγχόμενο κλειστό κέντρο στη Σάμο και σε άλλα νησιά «θα προστατεύσουμε την εθνική ασφάλεια».

«Ευθύνη της κυβέρνησης»

Επιπλέον, δήλωσε πως η ασφάλεια των συνόρων είναι ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς για τα ποσοστά εμβολιασμών στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, είπε ότι στο συνολικό πληθυσμό είναι πάνω από 20% και ανέφερε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.