Οι επιπτώσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ολέθριες για τα νησιά τονίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Ο Νότης Μηταράκης απάντησε στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι.

 Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα το τμήμα προσφυγικής – Μεταναστευτικής πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για απανθρωπιά, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί ένα νέο κύμα Αφγανών προσφύγων.

 Σήμερα ήρθε η απάντηση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο Νότης Μηταράκης με δήλωση του απαντάει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ολέθριες για τα νησιά. Παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί παράτυπες ροές μεταναστών και προσφύγων.

 Αναλυτικά η δήλωση του Νότη Μηταράκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να μας θυμίζει το παρελθόν του, με τα οδυνηρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Στο μεταναστευτικό οι επιπτώσεις ήταν ολέθριες για τα νησιά μας αλλά και τη χώρα γενικότερα. Απαντάμε ξεκάθαρα, δεν είμαστε πλέον ξέφραγο αμπέλι, δεν θα δεχθούμε παράτυπες ροές.

 Λειτουργώντας από φέτος νέες κλειστές / ελεγχόμενες δομές, συνεχίζοντας τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο βάσει του διεθνούς δικαίου. Οι Έλληνες θυμούνται και συγκρίνουν την Ελλάδα του 2015 με τις ορδές μεταναστών, με την Ελλάδα του σήμερα».