Να μελετήσουμε οι βουλευτές τους αναλυτικούς φακέλους, ζήτησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης «κάρφωσε» τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για τον τρόπο που μοίραζαν τα δισεκατομμύρια χωρίς να ενημερώνεται η Βουλή.

Ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στην «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και κτιριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδιότητας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», τόνισε πως «η παράγραφος 9 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει την συζήτηση συβάσεων άνω των 20 εκατ. στην αρμόδια Μόνιμη Διαρκή Επιτροπή» και συνέχισε πως «επί ΣΥΡΙΖΑ, παρότι διατέθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια για την διαχείριση του μεταναστευτικού, καμία σύμβαση δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων. Είναι άξιο λόγου ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δαπανήθηκαν πάνω από 2 δις για το μεταναστευτικό, αλλά καμία σύμβαση δεν ήταν άνω των 20 εκ, ώστε να έρθει για ενημέρωση στη Βουλή. Να μελετήσουμε οι βουλευτές τους αναλυτικούς φακέλους».

Επί της ουσίας, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής σχετικά με την συμφωνία – πλαίσιο, που έρχεται να αντιμετωπίσει τακτικές και έκτακτες ανάγκες του κράτους για το μεταναστευτικό για τα επόμενα τέσσερα έτη, στη φύλαξη, τη καθαριότητα, την απολύμανση και τη συντήρηση των δομών φιλοξενίας μεταναστών και των λοιπών εγκαταστάσεων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.