Η χώρα ξεπέρασε τα 9,5 εκατ. εμβολιασμούς

Ένα σημαντικό μήνυμα στους νέους ανθρώπους,
για τη σημασία του εμβολιασμού έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha. 

«Είναι πράξη αντίστασης το να μην εμβολιάζομαι; Όχι. Την ελευθερία τη στερεί ο ιός. Αυτό θέλω να πω στα νέα παιδιά. Η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια. Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό το οποίο μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μία καλύτερη κοινωνία, θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όπως τα νούμερα σιγά-σιγά δείχνουν ότι το κάνουν, να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους. Άρα, κόντρα στον ιό, κόντρα στην αρρώστια. Όχι κόντρα στον εμβολιασμό, κόντρα στα μέτρα». 

Αυτό σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας απευθύνοντας έκκληση στα άτομα νέων ηλικιακών ομάδων να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε για την στάση των νέων απέναντι στην πανδημία: «Λένε τα νέα παιδιά: «δεν κινδυνεύω, δεν θα πάθω τίποτα» και «δεν γουστάρω να μου κουνάτε το δάχτυλο». Να τα δούμε ένα-ένα. «Δεν θα πάθω τίποτα». Δεν ισχύει. Μπορεί όχι τόσο σοβαρά όσο οι πιο μεγάλοι άνθρωποι, οι ευπαθείς ομάδες, αλλά βλέπουμε νέους να νοσούν, η αποκατάσταση να είναι δύσκολη ή βαριά και κάποιους να χάνονται. Άρα αυτό δεν υπάρχει. Επίσης, είναι κρίμα να το μεταφέρουμε στους αγαπημένους μας, στους φίλους και στην οικογένειά μας».

Πάνω από 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ξπεράσαμε σήμερα τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς: Τις τελευταίες 15 μέρες έχουν κλειστεί σχεδόν 600.000 νέα ραντεβού, το 1/3 από αυτά είναι νέων ανθρώπων, ηλικίας 18-29 ετών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Προθεσμία μέχρι τον Αύγουστο

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών: «Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, θα σπεύσουν να εμβολιαστούν Η δική μου δουλειά και υποχρέωση είναι να ενδυναμώνεται το σύστημα με όλους τους δυνατούς τρόπους. Και αυτό επιχειρήσαμε και καταφέραμε νομίζω αυτά τα δύο χρόνια.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, ένα πολύ μικρό ποσοστό των γιατρών, ένα μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και είναι είτε σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου είχαμε πολλές εισροές και πολλούς θανάτους στα προηγούμενα κύματα, είτε στα Νοσοκομεία όπου είναι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, άνθρωποι επιβαρυμένοι, μεγάλοι σε ηλικία, νομίζω ότι αυτές τις μέρες που μένουν μέχρι τις 16 Αυγούστου και τις υπόλοιπες μέχρι 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς, θα σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν».

Η Πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει

«Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η οργανωμένη Πολιτεία θα πάρει μέτρα, ανακοινώθηκαν, για αυτούς τους λίγους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να δουλεύουν σε μονάδες Υγείας και δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Προέβλεψε η οργανωμένη Πολιτεία ότι με ταχύτατες διαδικασίες, είτε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, είτε στα Νοσοκομεία, είτε σε ιδιωτικές Κλινικές, θα μπορούν να προσλαμβάνονται νοσηλευτές ή ιατροί ή λοιπό προσωπικό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.