Πανέτοιμη για τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» η γνωστή ηθοποιός

Στη Χίο
για τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» βρέθηκε η δημοφιλής ηθοποιός Μιμή Ντενίση. Το κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα προβάλει τη Χίο στην Ελλάδα και στον κόσμο μεταφέροντας όχι μόνο εικόνες, αλλά και το κλίμα και τον πολιτισμό από την εποχή της αλληλεπίδρασης με τους ελληνικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας, αφού η ταινία πραγματεύεται μεταξύ άλλων και το δράμα από τον ξεριζωμό, ο οποίος σημάδεψε τη χώρα πριν από σχεδόν 100 χρόνια.

Η Μιμή Ντενίση είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, και τον δήμαρχο της Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη. Όπως είπε η ίδια, η ταινία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί τόσο το νησί όσο και η χώρα μας αφού πρωταγωνιστούν μεγάλοι αστέρες, όπως η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία έχει πάρει δύο Όσκαρ. Μιλώντας, όμως, συγκεκριμένα για τη Χίο, είπε πως είναι ένας όμορφος και ασφαλής τόπος, έχοντας αφήσει πίσω του τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών.

«Μου έλεγαν από την Αθήνα, πού θα πας εκεί, και στη Χίο και στη Λέσβο δεν υπάρχει ασφάλεια, είναι γεμάτο μετανάστες» είπε, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «δεν έχουν, όμως, έτσι τα πράγματα. Η Χίος είναι ένας ασφαλής τόπος, δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες στο δρόμο, είναι ελάχιστοι, σε συγκεκριμένα σημεία και αυτοί βρίσκονται στο νησί μόνο για να ρυθμίσουν τα χαρτιά τους». Η Μιμή Ντενίση δήλωσε μάλιστα ενθουσιασμένη από τον κόσμο και τον πολιτισμό του νησιού λέγοντας πως η ίδια προτίθεται να γίνει «νονά της Χίου».

Από πλευράς του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, είπε πως η Χίος είναι ένα νησί το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλά και οι Έλληνες δεν την έχουν ανακαλύψει, σημειώνοντας πως η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» μπορεί να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια. «Μια και πλέον δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που είχαμε στο παρελθόν από τη μεταναστευτική κρίση, η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Σάμος και η Λέρος είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους τουρίστες. Μάλιστα έχουμε και μια διαφημιστική καμπάνια μαζί με τον ΕΟΤ να αναδείξουμε τη μαγεία αυτών των νησιών» είπε ο Νότης Μηταράκης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Πηγή: parapolitika.gr