«Δεν είναι κιτς οι φουστανέλες οι ήρωες οι ιστορίες τους ακόμα και τα πολλά ελαττώματα τους, αυτοί μας ελευθέρωσαν, ας είμαστε περήφανοι που είμαστε απόγονοι τους, που είμαστε Έλληνες.. »

Με μία συγκινητική ανάρτησή της στο Instagram, η Μιμή Ντενίση θυμάται τη θριαμβευτική εμφάνισή της στη σκηνή ως Μπουμπουλίνα, τιμά τη σημερινή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και κάνει τον παραλληλισμό με τους Έλληνες ήρωες της σημερινής δύσκολης εποχής του κορoναϊού.

Η ίδια γράφει: «20 χρόνια πριν έκανα την Μπουμπουλίνα. Τότε ήταν παλιομοδίτικο ξεπερασμένο μπανάλ για να μην πω κακό να μιλάς για την Ελλάδα την Επανάσταση, να λες την λέξη πατρίδα. Χαίρομαι γιατί δεν είμαστε έτσι πια.

Η πατρίδα είναι για όλους η Ελλάδα η Ελληνικότητα είναι περηφάνια καμιά σχέση δεν έχει με εθνικισμούς και ακρότητες..

Η Ελληνική Επανάσταση ήταν από τις σημαντικότερες που έγιναν ποτέ. Ένας μικρός πάμφτωχος σκλαβωμένος επί 400 χρόνια λαός σήκωσε κεφάλι στην τεράστια Οθωμανική Αυτοκρατορία..

Και βέβαια βοηθήθηκε τελικά από την Ευρώπη αλλά πολύ μετά, όταν η Ευρώπη είδε τον τεράστιο αγώνα τις θυσίες και τις απίστευτες νίκες αυτού του λαού..

Δεν είναι κιτς οι φουστανέλες οι ήρωες οι ιστορίες τους ακόμα και τα πολλά ελαττώματα τους, αυτοί μας ελευθέρωσαν, ας είμαστε περήφανοι που είμαστε απόγονοι τους, που είμαστε Έλληνες..

Βλέπετε πως σε δύσκολες εποχές σαν την τωρινή οι Ήρωες δεν λείπουν απ’ αυτή την χώρα, και είναι γιατροί νοσοκόμοι απλοί εργαζόμενοι στρατιώτες στα σύνορα. Να ‘μαστε όλοι καλά και να ‘ναι πάντα Ελεύθερη η χώρα μας. #greece #proudtobegreek #greekrevolution #1821 #nationalday #heroes #unity».

Πηγή: parapolitika.gr