Στο ζήτημα των υιοθεσιών και τις αλλαγές που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.980 παιδιά που διαμένουν σε 82 κρατικές και ιδιωτικές δομές. «Για πολλά χρόνια το κράτος δεν γνώριζε πόσα παιδιά φιλοξενούνται σε δομές προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η καταγραφή ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020.

«Έχουμε τόσα παιδιά που μένουν σε δομές και τόσους εν δυνάμει γονείς που θέλουν να ενωθούν με αυτά» συμπλήρωσε η υφυπουργός, ενώ τόνισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε το 2018 ένα νόμο που έφερνε μεγάλες ανατροπές, ωστόσο δεν δημιουργήθηκε το ενιαίο καταγραφικό σύστημα για το σύνολο των παιδιών που προβλεπόταν, κάτι που έγινε από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου.

«Από τα 3,5 – 4 χρόνια που διαρκούσε η διαδικασία, μπορώ να πω ότι σε λίγο καιρό θα διαρκεί μόλις ένα χρόνο» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας: «Μειώνουμε τις καθυστερήσεις για την υιοθεσία και με απόλυτη διαφάνεια».

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, τονίζοντας ότι διευρύνθηκε το πρόγραμμα της κρατικής επιχορήγησης των βρεφονηπιακών σταθμών.

«Θα δώσουμε περισσότερα κουπόνια σε μητέρες για να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι το συνολικό ποσό για τα voucher αυξάνεται από τα 170 εκατ. ευρώ στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνονται οριζόντια –κατά 3.000 ευρώ- και τα εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο στο πρόγραμμα.