Τι είπε για τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Για τον εμβολιασμό της μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου
.
Η ίδια σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Ε.Φ.Ο.Κ. πραγματοποίησε το εμβόλιο της Astrazeneca και μ’ αυτόν τον τρόπο έστειλε το δικό της μήνυμα σε όσους διστάζουν ή αρνούνται.

Η υφυπουργός είναι το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης, ήταν και η πρώτη που εμβολιάστηκε στην ηλικιακή ομάδα 30-39 καθώς έλαβε το σχετικό ενημερωτικό SMS χθες το βράδυ.

Η κυρία Μιχαηλίδου ανυπομονούσε να έρθει η σειρά της, τόσο γιατί όπως είναι γνωστό επισκέπτεται συχνά Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και δομές που διαμένουν παιδιά αλλά για να μπορεί χωρίς φόβο να συναντήσει τους οικείους της που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Η υφυπουργός είναι διαχρονικά υπέρμαχος του εμβολιασμού και έχει στο παρελθόν συγγράψει ακαδημαϊκά δημοσιεύματα αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων στη δημόσια υγεία.

Τι είπε στο LIVE NEWS

«Όλους αυτούς τους μήνες περίμενα να έρθει η σειρά μου ώστε και στις πολύ συχνές επισκέψεις μου στα γηροκομεία, στα κέντρα αναπηρίας, να μπορώ να τα επισκέπτομαι με απόλυτη ασφάλεια, αλλά και στο σπίτι με τους δικούς μου που είναι ευάλωτες ομάδες να τους επισκέπτομαι με απόλυτη ασφάλεια», δήλωσε η ίδια.
«Υπάρχει ένας φόβος και μια αγωνία η οποία πάντα υπάρχει σε κάτι που είναι άγνωστο. Εχθές βγήκε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού και μίλησε για την ασφάλεια του εμβολίου και στην περίοδο της κύησης.»
«Όμως αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι επειδή ακόμα τα στοιχεία είναι λίγα δίνεται η συμβουλή σε γυναίκες που είναι εγκύες ή άμεσα θέλουν να τεκνοποιήσουν να αποφύγουν αυτό το εμβόλιο», πρόσθεσε ερωτηθείσα για τις αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το εν λόγω εμβόλιο.
«Δεν έχω παρενέργειες, ένα μικρό βάρος στο χέρι το οποίο είναι αντίστοιχο του εμβολίου της γρίπης. Έχω ακούσει για συμπολίτες μας που μπορεί να ανεβάσουν πυρετό προς το παρόν δεν έχω τίποτα», τόνισε.