Επίσκεψη στη Θράκη θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται στην Ελλάδα μία μέρα νωρίτερα από την 31η Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Την Κυριακή, 30 Μαΐου λοιπόν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα επιθυμεί να προκαλέσει εκ νέου με το ζήτημα περί «τουρκικής» μειονότητας, το οποίο αναμένεται να τεθεί απ’ τον Τούρκο επικεφαλής της διπλωματίας κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας. Και η παρουσία του στη Θράκη φαντάζει για την Άγκυρα ως πρόσφορο έδαφος ώστε κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τελευταίες αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «Πομακοχώρια» και σε «Ελληνόπουλα» για τους μικρούς μαθητές της μειονότητας έχουν εξοργίσει την Άγκυρα που επιδιώκει να δώσει απαντήσεις εντός ελληνικής έδρας. «Μεταξύ των θεμάτων που κατά προτεραιότητα θα τεθούν στη συνάντηση θα είναι και η απόπειρα της κυβέρνησης Αθήνας να δημιουργήσει μία πλαστή ταυτότητα για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.