Ένα κορίτσι παίζει μελωδίες στο συνθεσάϊζερ σε έναν ταϊλανδέζικο ζωολογικό κήπο

Ένα κορίτσι ντυμένο με ένα λαμπερό πράσινο κοστούμι αλιγάτορα, παίζει μελωδίες στο συνθεσάϊζερ σε έναν ταϊλανδέζικο ζωολογικό κήπο. Ως εδώ καλά. Ωστόσο η μικρή συναυλία δεν έχει ανθρώπους για κοινό, αλλά αυτοί που απολαμβάνουν τη μουσική είναι λεμούριοι και ιπποπόταμοι.

Ήταν η τελευταία μιας ασυνήθιστης σειράς υπαίθριων ρεσιτάλ στον ζωολογικό κήπο Khao Kheow, νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ, από την 11χρονη Σινλάντα Σούπατ, η οποία λέει ότι θέλει να κρατήσει συντροφιά στα ζώα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος λόγω της έξαρσης του Covid-19.

«Παίζω μουσική για να ηρεμήσω τα ζώα για να τους βοηθήσω να αισθάνονται χαλαρά και να τους κρατώ συντροφιά, ώστε να μην νιώθουν μοναξιά», είπε στο Reuters.

resital-gia-ippopotamo

Είπε ότι οι εθελοντικές εβδομαδιαίες παραστάσεις του ζωολογικού κήπου της έδιναν την ευκαιρία να εξασκηθεί πριν από την εμφάνιση σε κοινό και να ξεπεράσει τον φόβο της σκηνής.

«Ήθελα να ασχοληθούν μαζί μου ενώ παίζω μουσική», είπε, προσθέτοντας ότι δεν ήταν πρόβλημα όταν ένα ζώο πήδηξε στο συνθεσάιζερ, όπως ο περίεργος λεμούριος. «Δεν με πειράζει, είναι σαν να παίζουν μουσική μαζί μου».

Εκτός από τους λεμούριους, το κοινό της περιλάμβανε σουρικάτες, ιπποπόταμους, ζέβρες και διάφορα άλλα ζώα.

Ο σκηνοθέτης του ζωολογικού κήπου Ταβίν Ραταβαγουονγκσαβάτ είπε ότι τα ρεσιτάλ της Σουπάτ ήταν ευπρόσδεκτα. «Παρατηρήσαμε ότι τα ζώα αντιδρούσαν. Άλλα ήταν περίεργα, ενώ άλλα φαίνοντας να απολαμβάνουν τη μουσική», είπε ο Ταβίν.

Πηγή: parapolitika.gr