Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει και τα παρατράγουδά της. Η αστυνομία επέβαλε 1000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί είδαν μια 20χρονη κοπέλα να περπατάει στο πεζοδρόμιο, στο κέντρο της πόλης, έχοντας βγάλει βόλτα με το λουρί τον φίλο της.

Για να «ελέγξουν» αν οι αστυνομικοί στο Κεμπέκ κάνουν καλά τη δουλειά τους, μετά την αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε αυτήν την επαρχία του Καναδά από το Σάββατο, που μια νεαρή έβγαλε βόλτα τον φίλο της, δεμένο με το λουρί του σκύλου.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε επίπεδο μιας ολόκληρης επαρχίας εφαρμόζεται για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα στον Καναδά.

Ισχύει από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, με σκοπό να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αναμένεται να διαρκέσει μήνες και περιλαμβάνει λιγοστές εξαιρέσεις, κυρίως για όσους εργάζονται σε κρίσιμους τομείς και για τους ιδιοκτήτες σκύλων, όπως στην χώρα μας.

Το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν τις 22:30, αστυνομικοί είδαν μια 20χρονη κοπέλα να περπατάει στο πεζοδρόμιο, στο κέντρο της πόλης, έχοντας βγάλει βόλτα με το λουρί τον φίλο της.

Όταν την ρώτησαν τι ακριβώς έκανε, απάντησε πολύ σοβαρά ότι «έβγαλε βόλτα τον σκύλο της», προφανώς για να τεστάρει την ανοχή των οργάνων της τάξης.

Αφού της έγινε προφορική παρατήρηση, η νεαρή δήλωσε ρητώς ότι θα το ξανακάνει κάθε βράδυ, με κίνδυνο να μαζέψει βουνό από πρόστιμα.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6.000 δολάρια (3.800 ευρώ).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε όλη την επαρχία οι αστυνομικοί «μοίρασαν» περίπου 740 κλήσεις.

Πηγή: parapolitika.gr