Ξεκαθάρισε ότι ακολουθήθηκαν όλες από τον νόμο διαδικασίες

Σόου έδωσε στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις με αφορμή την απόφαση του ΚΑΣ να παραχωρήσουν αρχαία μνημεία στον οίκο Dior, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Με το ξεχωριστό του ύφος και τρόπο ρώτησε να ενημερωθεί ποιοι είναι οι όροι κατά τους οποίους θα δοθούν οι αρχαίοι χώροι στον οίκο μόδας.

Ο Κ. Ζουραρης σε ένα ακόμα μάθημα ιστορίας …σημείωσε πως «οι ιεροί ναοί, όχι τα κοσμικά, δίδονται μόνο σε 2 περιπτώσεις τα τελευταία 3.000 χρόνια! Σε αστέγους και πρόσφυγες και όταν το αποφασίζει η ενορία για λόγους συγκεκριμένους. Πάσα άλλη χρήση δεν είναι δεκτή!» και πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτό το βδελύτροπον της Dior, το 51’ όταν δόθηκε από το αμερικανικοδωσιλογικό κράτος. Ο πατέρας μου ήταν ακόμα φυλακισμένος όταν γινόταν το πορνοφωτοστάσιον από το κράτος στο ναό της παρθένου με τα oπισθέλκουσα τα μοντέλα. Ο οίκος είναι βεβαρημένος από αυτό! Θα γίνουμε Τουρκαλάδες που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στο ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Έλεος δηλαδή».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντώντας ξεκαθάρισε  ότι ακολουθήθηκαν όλες από τον νόμο  διαδικασίες, «Το τελικό αίτημα όπως διαμορφώθηκε μετά και αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη, εισήχθη με θετική γνωμοδότηση στο ΚΑΣ κατόπιν θετικών εισηγήσεων των εφοριών αρχαιοτήτων. Τα 30 μέλη του συμβουλίου συνεκτιμώντας τα δεδομένα, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αίτησης», είπε και διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις εντός των ναών.

Με το δικό του ύφος ο κ. Ζουράρις απάντησε «Μετατρέψατε το ΚΑΣ ως κυβερνητική ευθύνη, σε 30 τυράννους των Αθηνών», προσθέτοντας «Αυτή η φωτογράφηση αν υπάρχει προβολή των ντεανσέ πάνω στα κιονόκρανα και στα αετώματα διότι προβάλουν εσώρουχα, εξώρουχα και άλλα διάφορα… με όλα τα περισφύρια που θα περιφέρονται εκεί, αν υπάρξει αυτό, να μη συνδέονται με φωτοεπαφή με τα προελαύνοντα ηδονικά κοράσια που δεν ανήκουν καν στο άσμα του Διγενή Ακρίτα».

Υπ. Πολιτισμού:  Δεν θέλουμε την  Ελλάδα της ιδεοληψίας και της μιζέριας

«Δεν κατανοώ την ανησυχία ούτε τη δική σας ούτε της παράταξής σας, σας είπα ότι τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζουν ότι αναφέρετε και σας προβληματίζουν! Είναι 30 επιστήμονες κύρους που δεν είναι κολακευτικό να τους ονομάζεται τυράννους», επανέλαβε η κ. Μενδώνη και συνέχισε «Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τέτοια προσέγγιση της Ελλάδας και του πολιτισμού, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία την απομόνωση και την μιζέρια! Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει».