Ένα μεγαλοπρεπές… άδειασμα στον αψύ Σφακιανό, Παύλο Πολάκη, επεφύλασε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα. Κι αυτό γιατί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε, για άλλη μια φορά, να βγάλει τη δική του «γνωμάτευση» για θέματα που αφορούν την περιοχή.

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε μέσω Facebook τον διοικητή του νοσοκομείου, κ. Κώστα Γρηγορίου, πως δεν εξέδωσε ακόμη ΦΕΚ για τον ορισμό ενός μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπο των ανθρώπων που εργάζονται στο νοσοκομείο.

«Υπάρχει καθυστέρηση στα ΦΕΚ των εκπροσώπων γιατρών και εργαζομένων, αλλά δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι κάποιοι μπορεί να παρεμβαίνουν για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα» σημείωσε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, Σταύρος Νταούλας, στον ρ/σ Λέσχη 97,6. Συνέχισε δε, σημειώνοντας πως «δεν ξέρω ο σύντροφος Παύλος Πολάκης από πού έβγαλε αυτά τα στοιχεία και την ενημέρωση που είχε».

«Εμείς δεν υιοθετούμε αυτές τις απόψεις του συντρόφου Παύλου. Ως τοπική οργάνωση δεν υιοθετούμε το κείμενο που ανάρτησε ο πρώην Υπ. Υγείας Π. Πολάκης. Γιατί προβαίνει σε μια δίκη προθέσεων, πως κάποιοι επιχείρησαν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Κοντή γιορτή», θα φανεί αυτό αν είναι αλήθεια ή όχι, από τις ενέργειες που θα γίνουν με το ΦΕΚ του Υπ. Υγείας. Δεν θα κάνουμε δίκη προθέσεων αν ήθελαν ή όχι κάποιοι την κα. Κόσσυβα στη διοίκηση του Γ.Ν.Τ., ούτε μπορούμε και να το αποδείξουμε. Υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση στη διαδικασία του ΦΕΚ από την πλευρά του Υπουργείου, η καθυστέρηση αυτή του ενός μηνός, μπορεί να δημιουργεί κάποιους συνειρμούς, που εμείς ως τοπική οργάνωση αυτούς τους συνειρμούς δεν τους υιοθετούμε. Προφανώς και βιάστηκε ο πρώην υπουργός μας να βγάλει αυτή του την καταγγελία, και τα μεγάλα επίδικα ζητήματα στα δημόσια νοσοκομεία είναι οι ελλείψεις που καταγράφονται στο χώρο της δημόσιας υγείας», κατέληξε.

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου

Σε τοποθέτησή του για το ίδιο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Γιώργος Παναγιώτου, σημείωσε τα εξής:

«Αυτά που γράφει ο κ. Πολάκης, ο οποίος είναι γνωστός για τα έργα και ημέρες του στο Υπ. Υγείας, απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα και την αλήθεια,. Αυτά που αναφέρει ο κ. Πολάκης όχι απλώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, και για μένα να μη πω ότι αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης, θα πω μόνο πως είναι στα όρια της συκοφαντίας, γιατί καταγγέλλει γεγονότα που μόνο ο ίδιος μέχρι σήμερα έχει καταγγείλει. Βλέπω δηλαδή στην ανάρτησή του να αναφέρει πως ο διοικητής του ΓΝΤ (στις εκλογές των εργαζόμενων για την ανάδειξη εκπροσώπου στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου), έκανε παρεμβάσεις στους εκλογικούς καταλόγους. Αυτό είναι πρωτάκουστο και δεν καταγγέλθηκε ποτέ από κάποιον από τους εργαζόμενους από το εκλεκτορικό σώμα, κι έρχεται να το πει ο κ. Πολάκης, και προφανώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι στη διοίκηση δεν αμφισβητούμε το εκλογικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Εκείνο που έγινε στις εκλογές ήταν μια ένσταση που είχε υποβληθεί από τον υποψήφιο κ. Τσιμπίδα και το παράδοξο και το καινοφανές ήταν ότι η ένσταση αυτή απαντήθηκε από την εφορευτική επιτροπή 3 μέρες μετά τις εκλογές, όταν και διαβιβάστηκε στον διοικητή τον πρακτικό της ψηφοφορίας και το εκλογικό υλικό, όπως και προβλέπεται.

Ο διοικητής κ. Γρηγορίου έπραξε- κι αυτό το αναφέρει στην ανάρτησή του και ο κ. Πολάκης- τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο Υγείας ώστε να προχωρήσει η υπόλοιπη διαδικασία και να διοριστεί στο Δ.Σ της διοίκησης και η εκπρόσωπος των εργαζομένων. Είναι αστεία αυτά τα πράγματα που λέει ο κ. Πολάκης δηλαδή ότι δεν θέλει να διοριστεί η εκπρόσωπος των εργαζομένων γιατί δεν ανήκει στη ΔΑΚΕ και να διοριστεί μόνο ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών. Είναι αστεία πράγματα, γιατί δεν έχει κατατεθεί κάποια ένσταση για τις εκλογές, δεν έχει προσληφθεί η εκλογική διαδικασία, επομένως το αποτέλεσμα των εκλογών είναι δεσμευτικό και για τον διοικητή του ΓΝΤ και για τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας. Αυτά απηχούν μόνο τη φαντασία του κ. Πολάκη, είναι δυνατόν να συμβούν αυτά τα πράγματα; Είναι γνωστός ο κ. Πολάκης, έχει καταδικαστεί πολλές φορές για συκοφαντία κι έχει κληθεί να πληρώσει ουκ ολίγες αποζημιώσεις. Δεν κάνει απλώς κρίσεις που θα μπορούσε να ήταν θεμιτές, αλλά αναφέρεται σε ψευδή γεγονότα όπως ότι έκανε ο κ. Διοικητής αλλοίωση των εκλογικών καταλόγων, είναι συκοφαντικό. Πού είναι λοιπόν, η ευθύνη του διοικητή και τον «κατακεραυνώνει» ο κ. Πολάκης όταν τα σχετικά έγγραφα της ψηφοφορίας τα απέστειλε στο Υπ. Υγείας; Μια καταγγελία θα πρέπει να στοιχειοθετείται, να βγει λοιπόν και να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει κι όχι μόνο για τη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων. Όταν μάλιστα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βγει να πει κάτι για αυτό το θέμα, από αυτό και μόνο μπορεί να αντιληφθεί κανείς την «αξιοπιστία» των όσων καταγγέλλει ο κ. Πολάκης. Ως διοίκηση κι εγώ προσωπικά δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα αν θα είναι η κα. Κόσσυβα η εκπρόσωπος των εργαζομένων στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, αποδεχόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες που έγιναν και το αποτέλεσμα που ανέκυψε. Έχουμε συνεργαστεί μαζί της και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξανασυνεργαστούμε, αυτά τα κομματικά δεν τα αποδέχομαι και πολύ, ο άκρατος κομματισμός στα νοσοκομεία έχει επιφέρει και πολλά προβλήματα, όταν το μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος».

Πηγή: parapolitika.gr