Η τελετή έγινε σε κλίμα συγκίνησης, καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δεν έγινε παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ

Παρελάσεις και τελετές για την επέτειο του Remembrance Day πραγματοποιούνται σήμερα στη Βρετανία, με τον βασιλιά Κάρολο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως μονάρχη στην τελετή. Την ημέρα αυτή, Μέρα Μνήμης όπως την ονομάζουν οι Βρετανοί, ο μονάρχης παραδοσιακά καταθέτει στεφάνι στο κενοτάφιο που βρίσκεται στο Γουάιτχολ του Λονδίνου και το οποίο δημιουργήθηκε το 1919 ώστε να τιμηθούν οι νεκροί του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνοδευόμενος από μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και κορυφαίους Βρετανούς πολιτικούς, ο βασιλιάς Κάρολος κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των Βρετανών αγωνιστών, ενώ στη συνέχεια τηρήθηκαν, στη μνήμη των νεκρών, δύο λεπτά σιγής.


Η τελετή, σύμφωνα με την Daily Mail, έγινε σε κλίμα συγκίνησης, καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δεν έγινε παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ.

0_JS283094398

Στην εκδήλωση εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ με τη σύζυγό του, ο ηγέτης των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ και άλλοι πολιτικοί όπως: Σουέλα Μπρέιβερμαν, η Πένι Μόρντοντ και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Kαν.

Πηγή: parapolitika.gr