Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Καναδό ομόλογό του, Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν (François-Philippe Champagne).

Η συζήτηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εστιάσθηκε στην τρέχουσα κατάσταση στα ευρω-τουρκικά σύνορα και την αποτελεσματική αντίδραση της Ελλάδας για την προάσπιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. Συναφώς, αντηλλάγησαν απόψεις για το μεταναστευτικό, αλλά και για τη διαμορφούμενη κατάσταση από τη διάδοση του κορονοϊού που έχει αναχθεί σε παγκόσμια πρόκληση.

Η συνομιλία, όπως γίνεται επίσης γνωστό, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Champagne, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Καναδά στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα και στα δύο αυτά μέτωπα. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξήραν τις σχέσεις Ελλάδας-Καναδά, δύο χωρών που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και την ίδια προσήλωση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Συμφώνησαν δε, όπως επισημαίνουν καταληκτικά οι ίδιες πηγές, να εργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.