Σε περίπτωση νίκης του, επανέλαβε ότι θα επιστρέψει η ονομασία αλλά και το σήμα του ΠΑΣΟΚ

Σε περίπτωση ήττας του στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, θα αποχωρήσει από την παράταξη, αποκάλυψε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε, επίσης, ότι σε περίπτωση που κερδίσει, θα επιστρέψει η ονομασία αλλά και το σήμα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πέτυχε το ΚΙΝΑΛ

Επιπλέον, μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πέτυχε:

«(Το ΚΙΝΑΛ) δεν πέτυχε. Εγώ πάλεψα από τις τάξεις του όσο μπορούσα όπως και όλοι και όλες αλλά μέχρι εκεί φτάσαμε. Το τρίτο κόμμα με 8,1 και με δημοσκοπικές 5, 6, 7 είναι χθες. Εάν οι πολίτες με επιλέξουν, στο χέρι τους είναι, θα υπάρξει ΠΑΣΟΚ.

Θα μετονομαστεί με απόφαση του συνεδρίου που θα γίνει τον Μάρτιο. Η πρότασή μου θα είναι να είναι ΠΑΣΟΚ, να είναι ένα κόμμα που θα έχει σκέπη και γι’ αυτούς που δεν θέλουν να ενταχθούν σε εμάς μα είναι κοντά μας.

Κινήσεις όπως αυτή που το απόγευμα παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Καστανίδη. Κινήσεις πολιτών. Το ΚΙΔΗΣΟ φυσικά του κ. Παπανδρέου. Αυτά όλα θα έχουμε ένα σχήμα που να τα καλύπτει. Το σύμβολό μας θα είναι ο ήλιος, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο. Επιστροφή στον 21ο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Αν δεν τα καταφέρω, θα αποχωρήσω»

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός, δήλωσε για πρώτη φορά πως, «αν δεν τα καταφέρω θα αποχωρήσω». Πιο συγκεκριμένα τόνισε, «έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. (…) Δεν έχω κανένα μαράζι να τα κάνω αυτά. Πιστεύω σε αυτά. Έχω πάθος γι’ αυτά. Αυτά που σας λέω δεν τα λέω επειδή τα σκέφτηκα, δεν είναι σχήματα λόγου. Είναι πεποιθήσεις. Είναι πίστη. Θα γίνει αυτό. Αν δεν τα καταφέρω δεν θα κάθομαι εγώ στην παράταξη να πιέζω την παράταξη. Θα αποχωρήσω. Αλλά θα το καταφέρω».

Τρεις αντιπρόεδροι

Σε περίπτωση εκλογής του, πάντως, αποκάλυψε ότι στο προεδρικό σχήμα θα συμμετέχουν και τρεις αντιπρόεδροι.

«O ένας ή η μία θα έχει να κάνει με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και του κόμματος, ο άλλος θα έχει τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα και ο τρίτος ή τρίτη θα έχει την ευθύνη του προγράμματός μας, που πρέπει να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές 2022-2023 και μετά θα πάψει να υπάρχει. Δηλαδή ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι για έως τις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Άτυπο debate

Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση που μοιάζει με ένα άτυπο debate μεταξύ των υποψηφίων.

Στην εκδήλωση, που αφορά τη «Δημοκρατία σε Δύσκολους Καιρούς», που έχει διοργανωθεί από τις «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», θα συμμετέχουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, δεν θα συμμετέχει, καθώς οι υποψηφιότητες δεν είναι ακόμη επίσημες.