Οι υπεύθυνες υπηρεσίες, θεώρησαν καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την απουσία των βουλευτών αλλά και την αναβολή των εργασιών του νομοθετικού έργου, ώστε να «φρεσκάρουν» τον ιστορικό χώρο

Με μουσαμάδες και προστατευτικά έχει γεμίσει το Εντευκτήριο της Βουλής
, θυμίζοντας ένα μικρό εργοτάξιο.

Οι υπεύθυνες υπηρεσίες, θεώρησαν καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την απουσία των βουλευτών αλλά και την αναβολή των εργασιών του νομοθετικού έργου, εξαιτίας του χαμού της Φώφης Γεννηματά, ώστε να «φρεσκάρουν» τον ιστορικό χώρο του Εντευκτηρίου. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που και οι ίδιοι οι βουλευτές που κάνουν καθημερινή χρήση της αίθουσας, είχαν ζητήσει να ανανεωθούν τα έπιπλα, να βαφτούν οι τοίχοι και να ανακαινιστεί το εκθεσιακό σκέλος του. Ο χώρος του Εντευκτηρίου αποτελεί το «σαλόνι» της Βουλής.

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται και ως χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης των βουλευτών. Ενώ για τους κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συντάκτες είναι ένας από τους χώρους που «ψαρεύουν» ειδήσεις… καθώς στα πηγαδάκια θα συναντήσουν βουλευτές αντίπαλων παρατάξεων να συζητούν σε τόσο φιλικό και ευγενικό κλίμα που αποτελεί θέμα! Περιμετρικά στους τοίχους του Εντευκτηρίου δεσπόζουν τα πορτραίτα όλων των τέως προέδρων της Βουλής που έχουν αποβιώσει …αλλά όπως μαθαίνουμε, δύο πορτραίτα προέδρων απουσιάζουν. Πρόκειται για τους τέως προέδρους, Δημήτρη Σιούφα και Φίλιππο Πετσάλνικο που έφυγαν από την ζωή το 2019 και 2020 αντίστοιχα.

Πηγή: parapolitika.gr