Ο πύραυλος φιλοδοξεί να μεταφέρει ανθρώπους σε Σελήνη και Αρη

 Ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα, καθώς το φιλόδοξο πρόγραμμα για μεταφορά του ανθρώπου στη Σελήνη και τον Άρη, στέφθηκε με επιτυχία.

Το πρωτότυπο του πυραύλου-φορέα Starship της SpaceX του Ιλον Μασκ πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Μαΐου στα νότια του Τέξας των ΗΠΑ, την πρώτη επιτυχή προσεδάφιση του, στη διάρκεια της τελευταίας δοκιμαστικής πτήσης του οχήματος εκτόξευσης επόμενης γενιάς.

 Της επιτυχούς αυτής προσπάθειας, προηγήθηκαν τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες προσεδάφισης, που εξελίχθηκαν σε εκρήξεις. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την ιδιωτική εταιρία πυραυλικών εκτοξεύσεων του δισεκατομμυριούχου γκουρού της τεχνολογίας Ίλον Μασκ, στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός διαστημικού οχήματος πολλαπλών εκτοξεύσεων, για τη μεταφορά αστροναυτών, αλλά και μεγάλων φορτίων στο φεγγάρι, αλλά και στον πλανήτη Άρη.

 Το διαστημόπλοιο SN15 εκτοξεύτηκε από το πεδίο εκτοξεύσεων του SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, φτάνοντας στο μέγιστο προγραμματισμένο ύψος πτήσης των 10 χιλιομέτρων, ενώ στη συνέχεια, αιωρήθηκε στιγμιαία, πριν λάβει πορεία καθόδου, υπό στοιχεία αεροδυναμικού ελέγχου για την τελική προσεδάφισή του στη γη.

Πηγή: parapolitika.gr