Η σύγκριση με τον «πρωθυπουργό» Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου
προκάλεσε δημοσίευμα τoυ κομματικού εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «13 μικρές ανάπαυλες σε τρεισήμισι μήνες».

Το πρωθυπουργικό γραφείο, με ανακοίνωσή του,  κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή για αθλιότητες και για «δολοφονία χαρακτήρα» του πρωθυπουργού και σημειώνει παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παρασυρθεί στον πολιτικό βούρκο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ”δολοφονία χαρακτήρα” του πρωθυπουργού γνωρίζουμε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο αυτό. Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν και τη σύζυγο ακόμη και τα παιδιά του . Κι όλα αυτά επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά μαζί του. Η αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ξεκάθαρη. Τη βλέπουν όλοι οι πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, επέλεξε να ενημερώνει δημοσίως τους πολίτες για το πρόγραμμά του. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, βέβαια, ότι εδώ και δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κυβερνητικών καθηκόντων. Καθημερινά, και σε όλα τα μέτωπα, μέσα και έξω από τη χώρα.

Αποτελεί λοιπόν απροκάλυπτη χυδαιότητα όταν το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για «13 ανάπαυλες του Πρωθυπουργού», όταν είναι γνωστό ότι, με εξαίρεση ελάχιστες μέρες, έχει περάσει το καλοκαίρι στο γραφείο του με καθημερινή δραστηριότητα όπως θα μπορούσαν να διαπιστώσουν οι συντάκτες του κομματικού δημοσιογραφικού «περιστρόφου» αν επισκέπτονταν την επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (https://primeminister.gr).

Διαπράττει μάλιστα την αθλιότητα η «Αυγή» να χαρακτηρίζει «ανάπαυλες» τις περιοδείες του πρωθυπουργού σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως η Μεσσηνία, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα εγκαίνια νοσοκομείου στη Χαλκίδα, την παρουσίαση προγράμματος ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, ακόμη και την παρουσία του στο μνημόσυνο του πατέρα στου στα Χανιά.

Η «δολοφονία χαρακτήρα» του πρωθυπουργού γνωρίζουμε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο αυτό. Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν και τη σύζυγο ακόμη και τα παιδιά του . Κι όλα αυτά επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά μαζί του. Η αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ξεκάθαρη. Τη βλέπουν όλοι οι πολίτες.

Πληροφορούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του, ότι ο πρωθυπουργός και θα περιοδεύει για να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να λύνει προβλήματα και θα περνάει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του με τον τρόπο που επιλέγει. Ο πολιτικός βούρκος, μπορεί να είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται όμως να συμπαρασύρει σε αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Οι δραστηριότητες Μητσοτάκη και Τσίπρα ως πρωθυπουργοί
 

Μάλιστα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δημοσιεύει και ενημερωτικό σημείωμα με τις δραστηριότητες των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ως πρωθυπουργών τον μήνα Αύγουστο, όπως προκύπτουν από τις ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση του Μαξίμου για την δραστηριότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Αύγουστο του πραγματοποίησε μέσα σε 16 εργάσιμες ημέρες 25 ενέργειες και συγκεκριμένα: 11 συσκέψεις, τέσσερις επίσκεψεις και πέντε συναντήσεις, αλλά και πέντε ομιλίες/δηλώσεις μέσω συνεντέυξεων και συνεντέυξεων Τύπου.  Τον Αύγουστος 2020 Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός έκανε σε 18 ημέρες 24 ενέργειες, ενώ τον ίδιο μήνα το 2019 σε διάστημα 19 ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε 15 ενέργειες.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2016 ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σε έξι εργάσιμες ημέρες, έξι ενέργειες. Το 2017 δέκα ενέργειες σε εννέα ημέρες, ενώ το 2018 οκτώ ενέργειες σε διάστημα οκτώ ημερών. Από την άλλη το 2015 σε διάστημα οκτώ εργάσιμων ημερών πραγματοποίησε οκτώ ενέργειες.

Δείτε αναλυτικά την σύγκριση της δραστηριότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα