«Τον είδα να χαστουκίζει έναν ηθοποιό, είχε μπροστά πάρα πολύ κόσμο και παρόλο που πίστευα ότι θα γίνει μεγάλο θέμα…»

Λίγες μέρες μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντρέας Φυλακτού στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους «Με αγάπη Χριστιάνα», μίλησε και η 30χρονη Ελευθερία που πρόσφατα κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη για βίαιη συμπεριφορά, ψυχολογική αλλά και λεκτική βία.

Σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου, η Ελευθερία πέρασε πριν από μερικές ημέρες το κατώφλι των Αρχών και περιέγραψε στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που έζησε πλάι στον συγκεκριμένο άνθρωπο, κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους στα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς.

Μιλώντας στην εκπομπή, αναφερόμενη στο πρώτο της ραντεβού με τον σκηνοθέτη, η γυναίκα είπε ότι από την πρώτη κιόλας συνάντηση δέχτηκε ερωτήσεις που δεν είχαν να κάνουν με το επαγγελματικό αντικείμενο της συνεργασίας τους, όπως τι ζώδιο είναι και εάν έχει κάποια ερωτική σχέση για να καταλήξει στο ότι “εάν είχα κάποια ερωτική σχέση δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω επαγγελματικά στο σημείο που θα ήθελε ο ίδιος.

“Μου είπε ότι γυναίκες στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορούν να πετύχουν γιατί είναι πιο ευαίσθητες και είναι ένας αντροκρατούμενος χώρος. Μετά με ρώτησε τι γνώριζα για τον ίδιο, ποιες σειρές σκηνοθέτησε, που σπούδασε.

Πράγματα τα οποία εγώ δεν τα γνώριζα και του εξήγησα ότι εγώ πήγα προετοιμασμένη να γνωρίζω πράγματα για τη σειρά και όχι για τους σκηνοθέτες. Θύμωσε πάρα πάρα πολύ. Άρχισε να μου φωνάζει τόσο έντονα και όταν είδε ότι όταν ήμουν έτοιμη να κλάψω σχολίασε ότι: Εάν αρχίσεις να κλαις από τώρα, τι έχουμε να τραβήξουμε στα γυρίσματα. Η πρώτη επαφή μαζί του ήταν πολύ σοκαριστική”.

Μεταξύ άλλων, η “Ελευθερία” πρόσθεσε: “Πίστευα ότι θα περάσω άσχημα ένα-δύο μήνες και μετά θα κυλούσαν όλα ομαλά. Είχα μιλήσει και με το άτομο που θα αντικαθιστούσα και το ρώτησα πόσες φορές το έκανε να κλάψει. Και μου είπε μια φορά και ότι θα μου μιλούσε άσχημα γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας του και να μην τον λαμβάνω υπόψιν και ότι ο τρόπος του είναι έτσι και ότι κάτι θετικό θα πιάσω από αυτό τον άνθρωπο, κάτι θετικό θα έβγαινε. Αγχωνόμουν πάρα πολύ και ήθελα να είμαι τέλεια.

Ένιωσα να με εξευτελίζει, μου φώναζε ότι είναι η πρώτη μέρα στη δουλειά και κάνω λάθος, ότι είμαι απροετοίμαστη, δεν ήξερα τη δουλειά και τα καθήκοντα μου και ότι δεν τον ενδιέφερε εάν είχα ενημερωθεί ή όχι για το που ήταν το συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά θα έπρεπε να κόψω την κοιλιά μου να το βρω. Γενικά η συμπεριφορά του ήταν βίαιη, αλλά δεν τον είχα δει να δέρνει κάποιο. Ήταν σκληρός, χειριστικός, επιθετικός.

“Τον είδα να χαστουκίζει έναν ηθοποιό, είχε μπροστά πάρα πολύ κόσμο και παρόλο που πίστευα ότι θα γίνει μεγάλο θέμα, το έριξαν κάτω από το χαλί και θυμάμαι ότι από εκείνη την ημέρα ο φόβος μου για να πηγαίνω στη δουλειά είχε δεκαπλασιαστεί.

Ξυπνούσα κάθε πρωί με στομαχόπονο, πάθαινα κρίσεις πανικού. Αν ήταν μια φορά άσχημη η εμπειρία μου την πρώτη ημέρα, ήταν δέκα φορές παραπάνω από εκείνο το περιστατικό.

Δεν θυμάμαι το πρόσωπο του μετά, ούτε πως αντέδρασαν οι άλλοι που ήταν εκεί. Βγήκα έξω και έκλαιγα για πάρα πολύ ώρα και προσπαθούσα να ανασυντάξω τον εαυτό μου γιατί είχαμε γυρίσματα.

Οι συνάδελφοι με ρώτησαν αν είμαι καλά αλλά εγώ δεν είχα μιλήσει σε κανένα για αυτό, παρά μόνο στους γονείς μου και σε κάποια κοντινά μου πρόσωπα. Ένιωθα απίστευτη ντροπή και ότι εκείνο που έγινε μου άξιζε. Έπαιρνα τόση λεκτική βία από εκείνο τον άνθρωπο που πίστευα ότι εγώ έκανα το λάθος και ότι έπρεπε να με δείρει για να καταλάβω το λάθος μου.

Ήταν μεγάλο το σοκ όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος, κανείς δεν πρέπει να το ανέχεται και μπορώ να καταλάβω τους λόγους γιατί ένα θύμα δεν βγαίνει προς τα έξω” τονίζει η ίδια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα κατήγγειλε η Ελευθερία:

Πηγή: parapolitika.gr