«Εκείνες οι χώρες που επιβάλλουν lockdown στους ανεμβολίαστους είναι εκείνες που δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή το (υγειονομικό) πάσο», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος

Ο φονικός ιός του κοροναϊού
«χτυπά» πολλές χώρες της Ευρώπης και μία από αυτές είναι και η Γαλλία. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόσεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως η χώρα δεν θα ακολουθήσει στο παράδειγμα των ευρωπαϊκών χωρών που προχωρούν σε μερικό lockdown για μη εμβολιασμένους ανθρώπους κατά της νόσου, λόγω της επιτυχίας του μέτρου του υγειονομικού πάσου που έχει θέσει σε εφαρμογή η γαλλική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της πανδημίας, ωθώντας ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Αυστρίας, να επαναφέρουν περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων και προκαλώντας συζητήσεις για το αν τα εμβόλια από μόνα τους επαρκούν για να τιθασεύσουν τον ιό.

«Εκείνες οι χώρες που επιβάλλουν lockdown στους ανεμβολίαστους είναι εκείνες που δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή το (υγειονομικό) πάσο.
Συνεπώς, αυτό το μέτρο δεν είναι απαραίτητο στη Γαλλία», σημείωσε ο Μακρόν στην εφημερίδα La Voix du Nord σε συνέντευξή του που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Πηγή: parapolitika.gr