Συναγερμός έχει σημάνει στο Κεμπέκ του Καναδά μετά από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι που έχει ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο μέχρι στιγμής τουλάχιστον δύο άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, από την επίθεση έχουν τραυματιστεί ακόμη πέντε άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας τους να παραμένει άγνωστη.

Η αστυνομία στην Πόλη του Κεμπέκ αναφέρει ότι δύο άνθρωποι είναι νεκροί και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σε μαχαιριά στην επαρχία.

Λένε ότι ένας άντρας συνελήφθη στο παρελθόν σε σχέση με τις επιθέσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία είχε πει νωρίτερα ότι έψαχνε έναν άντρα ντυμένο με μεσαιωνικά ρούχα και οπλισμένο με ένα λεπτό όπλο που είχε αφήσει “πολλαπλά θύματα”.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές αμέσως μετά την επίθεση, φέρεται να είναι νεαρής ηλικίας, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά του.

Οι πρώτοι ανταποκριτές στη σκηνή του συμβάντος

Αποκλεισμένη η περιοχή
Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω από το Κοινοβούλιο, στην ιστορική γειτονιά του Παλιού Κεμπέκ, με την περιοχή να παραμένει αποκλεισμένη και τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στο σημείο, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο σημείο έχουν αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες αμέσως μετά το μακελειό.

Πηγή: parapolitika.gr