«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβάται τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος

«Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να συμμετέχει ως παρατηρητής στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, γιατί τους παραπλανά και υπονομεύει την δική μας πορεία, παίρνοντας θέση στον εσωκομματικό μας αγώνα που δεν επιτρέπεται»
, τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας «πρέπει να ληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία». «Αν εκλεγώ αρχηγός θα το προωθήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Η συμμετοχή του εκεί πρέπει να σταματήσει. Ας διαλέξει στρατόπεδο. Η στάση του αποδεικνύει ότι φοβάται τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ».

«Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, ενσωματώνουν μια ακατανόητη αντίφαση. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο αρχηγός τους συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα», εξήγησε, καταλογίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα ότι λειτουργεί παραπλανητικά.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το ΚΙΝΑΛ, αποκρύπτοντας όμως το γεγονός ότι για να προκύψει μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, θα πρέπει να συμμετέχουν στο ίδιο σχήμα «ο κ. Βελόπουλος, το ΚΚΕ και ο κ. Βαρουφάκης».

Ακόμη ο κ. Λοβέρδος επισήμανε, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στον ίδιο προσωπικά, λέγοντας «στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι «υπάρχει ένας υποψήφιος ο οποίος έχει μια τάση προς τα κεντροδεξιά, ενώ εγώ μιλάω για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ».

«Η δράση του είναι παραπλανητική και υπονομευτική. Λανσάρεται ως επόμενος πρωθυπουργός», υπογράμμισε ο ίδιος.