Στον κανονισμό της Βουλής παραπέμπει ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

«Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές» διαμηνύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το ζήτημα αντικατάστασης της εκλιπούσης Φώφης Γεννηματά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά τη δήλωση του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, προειδοποιεί: «Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές, οι οποίες εξάλλου ήδη προβλέπονται και ορίζονται από τον κανονισμό της Βουλής: “Οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι αναπληρώνουν τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του”. Τα σοβαρά πολιτικά κόμματα επιλύουν αυτά τα ζητήματα εκ των ενόντων, χωρίς ψηφοφορίες και προπαντός χωρίς δημόσιες δηλώσεις, που, αυτές τις ώρες, ούτε αναγκαίες είναι, ούτε ωφελούν».  

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου που συγκαλεί τη Δευτέρα το απόγευμα την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής για να αποφασίσει σχετικά με τις εκκρεμότητες που προκύπτουν μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. δήλωσε ότι: «Έως την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν».

 Ο κ. Κεγκέρογλου προσέθεσε ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας γίνεται αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενώ υπενθύμισε ότι «οι εκλογές στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου όπου θα αναδειχτεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, γίνονται με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά».