Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει πως είναι εκείνος που έχει διακηρύξει την ολική επαναφορά με τον ιστορικό τίτλο ΠΑΣΟΚ.

Για το μέλλον του κόμματος μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος
, ο οποίος πρόσφατα είδε οχτώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από την ΔΗΜΑΡ, να υπογράφουν το κείμενο για την διεύρυνση της Κεντροαριστερά.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο πρώην υπουργός είπε οτι χρειάζεται να φύγει η νοοτροπία του μικρού κόμματος, ενώ δήλωσε περήφανος που ανήκει στην παράταξη που ανύψωσε οικονομικά την χώρα.

«Εμείς στη Β’ Εθνική δεν θα ξαναπαίξουμε»

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση του κόμματος απέναντι σε πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, είτε με τη Ν.Δ., είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός μίλησε για απαξιωτικό ερώτημα που δυστυχώς μας τίθεται συχνότατα επειδή είμαστε αιχμάλωτοι σε χαμηλό, μονοψήφιο ποσοστό.

«Αυτό δεν μας αξίζει. Εάν οι συμπολίτες μας με προτιμήσουν, θα υπερδιπλασιάσουμε τις εκλογικές μας δυνάμεις και τότε σε αυτό το ερώτημα θα κληθούν άλλοι να απαντήσουν. Εμείς στη Β Εθνική δεν θα ξαναπαίξουμε», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός 

Περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε πως είναι εκείνος που έχει διακηρύξει την ολική επαναφορά με τον ιστορικό τίτλο ΠΑΣΟΚ.

«Επισημαίνω: όχι «στο», αλλά «με» το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό. Η σημαία δεν υποστέλλεται. Φτάνει πια με τα βαφτίσια. Τελεία και παύλα. Είμαι βαθιά υπερήφανος που ανήκω στην παράταξη που άλλαξε την Ελλάδα και ανύψωσε οικονομικά και κοινωνικά τους μη προνομιούχους και μπορώ να εγγυηθώ ότι εμείς θα γίνουμε ο προοδευτικός πρωταγωνιστής που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα. Προφανώς και θα υπάρξει χώρος και ρόλος για όλους όσοι συντάχθηκαν μαζί μας σε δύσκολές εποχές. Όλα από την αρχή, όλα από τη βάση, κανένα όργανο του κόμματος διορισμένο, δύο μόνιμοι αντιπρόεδροι κι ένας τρίτος έως τις βουλευτικές εκλογές, ανοικτό κι όχι κλειστό κόμμα. Έτσι θα προχωρήσουμε», είπε ο πρώην υπουργός.