Σκηνές χάους στο Λονδίνο

Ένταση προκλήθηκε στο Γουέμπλεϊ μιάμιση ώρα περίπου πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού του EURO μεταξύ Αγγλίας – Ιταλίας
, καθώς δεκάδες οπαδοί προσπάθησαν να μπουν στις εξέδρες του γηπέδου χωρίς να έχουν εισιτήρια.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι σεκιούριτι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τους οπαδούς που δεν είχαν εισιτήρια στην κατοχή τους και όσοι επιχείρησαν το «ντου» θέλησαν να περάσουν στις εξέδρες του γηπέδου.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση και σύμφωνα με τα πόσα μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν συλλήψεις. Η επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη καθώς οι αρχές επισήμαναν ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε ν’ απομακρυνθούν από τις εξέδρες όσοι μπήκαν με «ντου», χωρίς να έχουν εισιτήρια στην κατοχή τους.

Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν μεγάλη έμφαση στα όσα έγιναν πριν από μισή περίπου ώρα στο Γουέμπλεϊ, εστιάζοντας και στους κανόνες ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού.

Θυμίζουμε ότι μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίς το απόγευμα σε κεντρική πλατεία του Λονδίνου αλλά με την επέμβαση της αστυνομίας τα… πνεύματα ηρέμησαν.

Η κατάσταση φάνηκε να βγαίνει εκτός ελέγχου όταν οι οπαδοί χωρίς εισιτήρια εισέβαλαν στις εξέδρες του γηπέδου, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες από τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος για να απομακρυνθούν όσοι κατάφεραν αρχικά να μπουν με το «ντου».

Πηγή: parapolitika.gr