Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα περιλαμβάνουν φοροελαφρύνσεις, μέτρα ανάχωμα στο κύμα ακρίβειας, ειδικές παρεμβάσεις για την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας, φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, ενώ θα υπάρξουν και μέτρα «έκπληξη», τα οποία κλείδωσαν τις τελευταίες μέρες.

«Καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται ότι ο δρόμος κρύβει παγίδες για πολλούς», είπε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η «Ελλάδα χρειάζεται πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς». Και συνέχισε τονίζοντας: «Εδώ ανακοίνωσα την αγορά των 18 rafale, τα οποία σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Κυρίως όμως για να παρουσιάσω τα περισσότερα που μπορούμε να πετύχουμε μαζί το 2022». 

Η κοινωνία παρέμεινε όρθια

«Η προηγούμενη περίοδος υπήρξε από τις πιο δύσκολες, τόνισε στη συνέχεια. Εθνικές προκλήσεις, μεταναστευτικό, πανδημία, οικονομική αναστάτωση, φυσικές καταστροφές. Οι 19 από τους 26 μήνες της διακυβέρνησής μας ήταν μήνες προκλήσεων. Η κοινωνία μας έμεινε όρθια, μετατρέποντας τα εμπόδια σε εφαλτήρια προόδου. Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι κανένας δε θα αντιμετωπίσει αυτή τη θύελλα και με δίκαιο τρόπο, κάναμε πράξη αυτή τη δέσμευσή μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι Έλληνες πλέον πληρώνουν λιγότερους φόρους παντού, όπως εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλλουν λιγότερες εισφορές. Τα εθνικά μας σύνορα φυλάσσονται ως ευρωπαϊκά, σχεδόν μηδενίστηκαν οι παράνομες εισροές μεταναστών. Όλα αυτά έγιναν εν μέσω πανδημίας. Οι απώλειές μας ήταν λιγότερες συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη. Σήμερα οι εργαζόμενοι Έλληνες είναι οι περισσότεροι την τελευταία δεκαετία.

«Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16,2%. Γι’ αυτό και σήμερα είμαι σε θέση να εξαγγείλω την αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης της οικονομίας από το 3,6 στο 5,9%». . Κάθε οικογένεια τώρα, όπως είχαμε δεσμευθεί, λαμβάνει επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, επιπλέον 1.000 αφορολόγητα για τα προστατευόμενα μέλη.

Δείτε live