Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος συμμετέχει σε εκδήλωση στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας

Με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας και στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference που διοργανώνεται στο κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στην Αθήνα, και συμμετέχει στην εκδήλωση.

 Λίγο μετά τις 5:30 ξεκίνησε η συζήτηση επί σκηνής του Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.


Στην κατάμεστη αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής βρίσκονται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Παρόντες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης κ.ά.Τη συζήτηση προλόγισε η Σοφία Κουβελάκη, ιδρύτρια και γενική διευθύντρια της «The HOME Project», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που φροντίζει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

H κυρία Κουβελάκη συμμετείχε το 2020 στο πρόγραμμα «Obama Foundation Leaders».

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο όσο και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία-ορόσημο για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνάντηση 30 λεπτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αργότερα είδε και τον Αλέξη Τσίπρα.