«Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Χρειάστηκε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και άμεσα, όπως με το lockdown» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία του κοροναϊού.

«Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη οριστικά προχωράμε σε λελογισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας στην συνέντευξη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

  Ο κ. Μητσοτάκης, επέλεξε να δώσει την συνέντευξη, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν ξανά τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακού σταθμοί. Αλλά και την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη ώρα πριν ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει μόλις 4 νέα κρούσματα και έναν θάνατο στην Ελλάδα.

Δημοτικά σχολεία

Αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πήρε την απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία αφού πρώτα άκουσε και πήρε τις διαβεβαιώσεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Επανέλαβε  ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, εξηγώντας ότι έξι μήνες είναι μεγάλο το διάστημα απουσίας από τις σχολικές αίθουσες. Πρόσθεσε δε πως οι ανισότητες εμβαθύνονται με τα κλειστά σχολεία, ενώ υπογράμμισε ότι κατά την επίσκεψή του το πρωί στον Πειραιά, συνομίλησε με μικρά παιδιά τα οποία είχαν κατανοήσει την ανάγκη αποστάσεων και υγιεινής.

Δείτε live την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR