Είναι υποχρέωση της ΕΛΑΣ να συμβάλει στην εφαρμογή των μέτρων κατά του κοροναϊού τόνισε αναφορικά με την πανδημία

Η σύλληψη του Χρήστου Παππά ήταν αποτέλεσμα της μεθοδικής έρευνας των υπηρεσιών ασφαλείας και της αντιτρομοκρατικής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

 Παράλληλα ο κ. Οικονόμου έκανε αναφορές και στην δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά λέγοντας ότι έγινε μεθοδική διερεύνηση του τόπου του εγκλήματος από τις υπηρεσίες ασφαλείας και συνελήφθη ο δράστης.

Πανδημία

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας ο κ. Οικονόμου τόνισε πως είναι υποχρέωση της ΕΛΑΣ να συμβάλει στην εφαρμογή των μέτρων κατά του κοροναϊού.

 Είπε παράλληλα πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Σημείωσε ότι δεν αντέχει η κοινωνία τυχόν μεταλλάξεις από τον κοροναϊό.

 Νέος νόμος

Ανέφερε πως με το νέο νόμο διαμορφώνεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Τόνισε πως δημιουργούνται δομές στο υπουργείο και διαχωρίζεται ο ρόλος του υπουργείου από τις επιχειρησιακές αποστολές.

 Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις και το ειδικό σώμα στα Πανεπιστήμια, είπε πως ό,τι εξαγγέλλεται, υλοποιείται, ψηφίζεται και εφαρμόζεται.