«Ο στόχος ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα μου όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή είναι η χώρα μου, η πατρίδα που με ζει» είπε ο Λευτέρης Λαζάρου.

O βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Λευτέρης Λαζάρου ήταν αυτός που δημιούργησε το μενού για το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους καλεσμένους για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821

Ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» και αποκάλυψε μικρά και μεγάλα μυστικά

«Σε ένα τέτοιο δείπνο δεν είναι ευχάριστο να τρώμε σκόρδο, οπότε δεν κάναμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Το σκόρδο δεν το χρησιμοποιούμε στα επίσημα γεύματα.

Ο στόχος ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα μου όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή είναι η χώρα μου, η πατρίδα που με ζει», είπε ο κ. Λαζάρου, ο οποίος σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου δεν είχε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους προσκεκλημένους, και τους μίλησε μόνο όταν έφευγαν που τον χαιρέτησαν.

«Το μπισκότο σουπιάς ήταν ένα καλωσόρισμα για να προετοιμάσει τους γευστικούς κάλυκες για το γεύμα. Ο κιμάς γαρίδας με φύλλο λάχανου μοιάζει με τα ντολμαδάκια αλλά είναι τυλιγμένος αλλιώς. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για να τιμήσουμε τη θάλασσα», είπε ο γνωστός σεφ αναλύοντας το μενού.

«Και νηστεία να μην είχαμε, ψάρι θα έκανα. Τα πιάτα δεν ήταν νηστίσιμα. Ήταν ένα μενού στηριγμένο στα ελληνικά προϊόντα. Το χριστόψαρο επιλέχθηκε γιατί δεν αφυδατώνεται. Είναι ένα εξαιρετικό ψάρι και το βρίσκεις εύκολα αυτή την περίοδο. Μπορείς να το μαγειρέψεις όπως θες. Στο συγκεκριμένο μενού ήταν με χειμωνιάτικες ρίζες” συμπλήρωσε

«Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή να με επιλέξει η ΠτΔ να μαγειρέψω για αυτό το σημαντικό δείπνο. Θέλω να την ευχαριστήσω πολύ. Πιστεύω ότι τιμώ όλους τους συναδέλφους μου με το να συμμετέχω σε μια τέτοια σημαντική βραδιά».

Πηγή: parapolitika.gr