Η επικοινωνία έγινε καθώς η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, πάει από το «κακό» στο «χειρότερο», όσο περνούν οι μέρες

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, συζήτησαν για την «δύσκολη κατάσταση» στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και «κυρίως για την ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί».

Η επικοινωνία έγινε καθώς η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, πάει από το «κακό» στο «χειρότερο», όσο περνούν οι μέρες.

Μάλιστα, την Τρίτη το μεσημέρι, χιλιάδες μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σφεντόνες και ξύλα κατά των Πολωνών φρουρών, με τους συνοριοφύλακες να κάνουν χρήση νερού και χημικών προς τους μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση μεταξύ Λευκορωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έκρυθμη, καθώς η κυβέρνηση του ακροδεξιού Λουκασένκο δέχεται σφοδρές επικρίσεις από γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας, όπως η Λιθουανία και η Πολωνία, οι οποίες κατηγορούν το Μινσκ ότι προωθεί πρόσφυγες σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: parapolitika.gr