Μετά τις κατασχέσεις και τις αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει στο Δημόσιο, βγαίνει σε πλειστηριασμό τον Μάιο του 2022 με τιμή πρώτης προσφοράς 9 εκατ. ευρώ

Ένα ακόμη επεισόδιο στο μακρύ και δημοφιλές σίριαλ της περιπέτειας του Λάκη Γαβαλά με το εμβληματικό ακίνητο που αποτέλεσε την έδρα της εταιρείας του, αναμένεται να παιχτεί τη νέα χρονιά.

Tο συγκεκριμένο ακίνητο στην Κάντζα έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 13 Μαΐου 2022, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και με τιμή πρώτης προσφοράς 9 εκατ. ευρώ.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του γνωστού σχεδιαστή να απαλλαγεί από τα χρέη του προς το Δημόσιο, παραχωρώντας το «πετράδι του στέμματος» της προσωπικής του περιουσίας, τίποτα δεν προχώρησε. Ο ίδιος φυλακίστηκε, έχασε και άλλα ακίνητα, όπως την, επίσης εμβληματική βίλα του στη Μύκονο, ωστόσο εξακολουθεί να χρωστάει.

Η «Μέκκα» της fashion showbiz
Ο Λάκης Γαβαλάς συνέδεσε την πορεία του με το συγκεκριμένο ακίνητο από την εποχή του 2005, όταν η εταιρεία του εξαγόρασε το γήπεδο και την οικοδομική άδεια (από την εταιρεία «Μύλοι Σόγιας») με βάση την οποία είχαν ανεγερθεί τρεις εμπορικές αποθήκες με τμήμα γραφείων.

Στη συνέχεια, την περίοδο 2006-2007 αγοράστηκαν και γειτονικές εκτάσεις, ενώ ξεκίνησε η επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων για τη δημιουργία ενός πράγματι πρωτοποριακού αρχιτεκτονικά και εξαιρετικά ποιοτικού συγκροτήματος.

Εκεί ο Λάκης Γαβαλάς στέγασε όχι μόνο τις πολύπλευρες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά και το όραμά του να αποτελέσει ο συγκεκριμένος χώρος σημείο αναφοράς για την ελληνική και όχι μόνο fashion showbiz, με αίθουσες για επιδείξεις μόδας, χώρους για εκθέσεις και κοινωνικά events κ.α.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κατάρρευσης αρκεί να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2012 ο κύκλος εργασιών της «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε.» ανερχόταν σε μόλις 753.112 ευρώ έναντι 19 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Τα «βάρη» και η έδρα της εταιρείας
Το συγκρότημα της Κάντζας βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η Τράπεζα Πειραιώς έχει προσημειώσεις και υποθήκες (από την περίοδο 2006-2007) για ποσά συνολικού ύψους 28,2 εκατ. ευρώ, ενώ «παρελαύνουν» ακόμη η ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, το ΙΚΑ κ.α. Πάντως η οφειλέτιδα εταιρεία «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε» εμφανίζεται να εδρεύει ακόμη στο εμβληματικό ακίνητο της Κάντζας.Πηγή: parapolitika.gr