Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού αποφάσισε να ονομάσει έτσι το νέο Κέντρο Υγείας

Το νέο Κέντρο Υγείας της Σύμης, το οποίο θα λέγεται «Φώφη Γεννηματά», θα εγκαινιάσει το ερχόμενο Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με το όνομα της αποθανούσας προέδρου του ΚΙΝΑΛ, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είπε ότι το κτίριο που στεγάζει το Περιφερειακό ιατρείο είναι σύγχρονο, το σπουδαιότερο είναι ότι διαθέτει αρκετούς γιατρούς όπως και λοιπό προσωπικό.

«Υπάρχουν ελλείψεις, όπως ένας οδηγός για το ασθενοφόρο, καθώς και ένας ακτινολόγος, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα καλυφθούν» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει πληροφορία ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει την μετατροπή του Πολυδύναμου σε Κέντρο Υγείας».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σύμη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το μοναστήρι του Πανορμίτη.

Ο πρωθυπουργός θα φθάσει στη Ρόδο το πρωί της Παρασκευής, όπου θα έχει συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, θα κάνει ανακοινώσεις και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Χάλκη για την έναρξη του προγράμματος GReco-island στο μικρό νησί.