Νωρίτερα επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο στους Αγίους Αναργύρους

O Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα Πέμπτη στην Πετρούπολη, απ’ όπου για ακόμα μία φορά έθεσε τα διλήμματα των εκλογών. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο στους Αγίους Αναργύρους.

5855318

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες».

Στις εκλογές υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω, αν θα διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε τα τελευταία 4 χρόνια ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων. Μιας Ελλάδας αδύναμης που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».

«Θέλω να πιστεύω ότι το μήνυμα από τη δυτική Αττική θα είναι ισχυρό και θα είμαστε και εδώ πρώτη δύναμη. Θέλω να σας ζητήσω τον χρόνο μέχρι τις εκλογές να πορευτούμε μαζί και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για μια ισχυρότερη Ελλάδα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Με αφορμή, δε, το γεγονός ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στη δυτική Αθήνα, είπε ότι «θα κάνουμε πράξη το σχέδιο για μια καλύτερη Ελλάδα, να οδηγήσουμε τη χώρα μας πιο

5855357

μπροστά όπως της αξίζει».

Ζήτησε, μάλιστα, όλες και όλοι να συστρατευθούν «για να φέρουμε τη Ν.Δ. ισχυρή και αυτοδύναμη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Αναργύρων

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δυτική Αττική ξεκίνησε από τους Αγίους Αναργύρους και συγκεκριμένα το 7ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνομιλίες με τους μικρούς μαθητές, με ορισμένους εκ των οποίων έκανε και high-five.Ο πρωθυπουργός κάθισε σε ένα θρανίο, είδε τις δυνατότητες που προσφέρει ο διαδραστικός χάρτης και φωτογραφήθηκε με τους μαθητές.

Μετά την επίσκεψη στην Πετρούπολη δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι τελευταίες εκκρεμότητες που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού αναμένεται να κλείσουν σήμερα, οπότε απομένει μια τελευταία συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες.

Σε κάθε περίπτωση, αν η ανακοίνωση δεν γίνει σήμερα, τότε η Παρασκευή θα είναι η μέρα που θα λυθούν οι απορίες όλων και ειδικά των πολιτευτών, οι οποίοι αγωνιούν να κάνουν… Μεγάλη Εβδομάδα στις περιφέρειές τους ως υποψήφιοι και να πάρουν «καίρια» θέση στις εκκλησίες πόλεων και χωριών.

«Στοχευμένες» περιοδείες

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών φροντίζει να επισκεφθεί περιοχές όπου η Ν.Δ. έχει κάμψη. Για παράδειγμα, η περιφέρεια Ηπείρου ενέχει δυσκολίες για τη Ν.Δ. όχι τόσο στα Ιωάννινα όσο σε άλλες περιφερειακές ενότητες, όπως η Άρτα ή η Πρέβεζα, αν και το εκλογικό σύστημα σε αυτές δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια εκπλήξεων ως προς την κατανομή εδρών (δυεδρικές περιφέρειες). Ακόμα, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών, μια περιοχή όπου ο ίδιος έχει την έδρα του, αλλά είναι ευρύτερα προβληματική για το κυβερνών κόμμα και μία από τις λίγες που είχε καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

5855362

Το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να βρεθεί στο Κουκάκι, μια κεντρική γειτονιά της Αθήνας, με την Α’ Αθηνών, επίσης, να αναδεικνύεται σε ναρκοπέδιο για τη Ν.Δ., όχι τόσο ως προς την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ όσο λόγω των διαρροών που μπορεί να έχει η Ν.Δ. προς τα δεξιά της, καθώς γίνεται «μάχη» για τη λεγόμενη «πατριωτική ψήφο». Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να κλείσει τον κύκλο των προ-πασχαλινών περιοδειών στη Δυτική Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, μια και ακούγεται έντονα ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, μετά και την απόσυρση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ευρύτερα, πάντως, σε πολλούς νομούς της Μακεδονίας η Ν.Δ. αντιμετωπίζει πρόβλημα για διαφορετικούς κατά τόπους λόγους, με φυγόκεντρες τάσεις προς τα δεξιά της. Αυτό θα επιχειρήσει ο κ. Μητσοτάκης να αντιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα όσο φτάνουμε πιο κοντά στην κάλπη.