«Δεν νοείται να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός

«Η πυκνότητα των έργων που δρομολογούνται στη Θεσσαλία καθιστά πραγματικά τη Θεσσαλία πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το μεσημέρι από το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θεσσαλία του 2030 και συνέχισε:

«Αυτό που εισέπραξα για ακόμη μια φορά από τη σύντομη παρουσία, αυτή την αίσθηση ότι πράγματι αυτή η Περιφέρεια έχει πολύ ισχυρό αναπτυξιακό σφυγμό, ερχόμαστε εμείς να ενισχύσουμε μέσα από μια σειρά από δράσεις με έργα υποδομών, έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Και έτσι πραγματικά να μπορέσει αυτή η περιφέρεια να ξεδιπλώσει όλο της το αναπτυξιακό δυναμικό. Αλλά ταυτόχρονα η ανάπτυξη η οποία θα δημιουργηθεί να είναι μια δίκαιη ανάπτυξη και το αναπτυξιακό μέρισμα να μοιράζεται δίκαια σε όλους», ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

3766524

«Και όταν λέμε δίκαια, εννοούμε σε κάθε γωνιά της περιφέρειας. Διότι από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι για μένα δεν νοείται να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας», προσέθεσε, σημειώνοντας πως κάθε Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες, τις ίδιες δυνατότητες, την ίδια πρόσβαση στην πρόνοια της πολιτείας, την ίδια δυνατότητα για ατομική, οικογενειακή και συλλογική προκοπή», σημείωσε.

Μιλώντας για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν είναι ένας κατάλογος έργων, αλλά αποτυπώνει μια συνολική αναπτυξιακή λογική για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον της χώρας, κατά προέκταση και το μέλλον της Θεσσαλίας. «Ένα μέλλον που στηρίζεται πρωτίστως στη δυνατότητά μας να ξεκλειδώνουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας».

3766525__1_

 

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θεσσαλικό διαμέρισμα, τόνισε πως η Θεσσαλία έχει πάρα πολλές δυνατότητες, πολλές από τις οποίες αναπτύσσονται μέσα από το σημαντικό έργο που επιτελεί η περιφέρεια σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μιλώντας για τα έργα, επισήμανε πως ο Ε65 γίνεται πράξη και έτσι αναδεικνύεται ο κρίσιμος γεωγραφικός ρόλος της περιφέρειας, ενώ αναβαθμίζονται όλες οι κρίσιμες υποδομές. 

Τέλος, χαρακτήρισε το αναπτυξιακό πρόγραμμα ένα ρεαλιστικό σχέδιο με περισσότερα από 570 έργα, όπου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Θεσσαλίας.