Ο Κώστας Κυρανάκης, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, με δήλωση του έδωσε νέα τροφή στη δημόσια συζήτηση για πρόωρες εκλογές, εφόσον βέβαια κάτι τέτοιο είναι δυνατό και το επιτρέψει η πορεία της επιδημίας της Covid-19 στη χώρα μας.

Ο νεαρός βουλευτής εκτίμησε ότι ίσως θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να αξιοποιήσει τη δημοσκοπική δυναμική των ημερών, προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να εξασφαλίσει με άνεση την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

«Πρόβλεψη δεν θέλω να κάνω. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλά κάνουν και είναι επί ποδός. Ξέρω όμως ότι δύσκολα πλέον η ΝΔ, ως αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν τις 7 Ιουλίου», είπε, μιλώντας, στο Kontra Channel ο κ. Κυρανάκης, θέλοντας να αναδείξει τη χρησιμότητα μίας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Αν οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και χρειαστεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, νομίζω ότι θα ήταν δημοκρατικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή», εκτίμησε ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, για να προσθέσει επιμένοντας στα πολιτικά κέρδη που θα μπορούσε να είχε για την κυβέρνηση της ΝΔ μία τέτοια απόφαση:
«Αν τους επόμενους μήνες δούμε ότι δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό και υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται εκ νέου δημοκρατική εντολή, ναι, φυσικά νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να τις ζητήσει» (σ.σ. τις εκλογές)».